Η επιτυχία στην τοποθέτηση πλακιδίων βασίζεται στο σχεδιασμό.

Κατά την εφαρμογή των πλακιδίων τοίχου θέλετε να επιτύχετε μια απόλυτα επίπεδη επιφάνεια με ένα πλέγμα από ομοιόμορφο πάχος στους αρμούς.

 

  1. Για να βρείτε τον αριθμό των πλακιδίων που πρέπει να αγοράσετε, μετρήστε την περιοχή που θέλετε να καλύψετε και πολλαπλασιάστε το ύψος με το πλάτος για να έχετε την περιοχή σε τετραγωνικά μέτρα. Υπολογίστε 5 έως 10 τοις εκατό επιπλέον για κάθε κοπή και θραύση.
  2. Κανονίστε τις σειρές των πλακιδίων σας. Για να έχετε μια τακτοποιημένη, συμμετρική σχεδίαση θα πρέπει να κεντράρετε το μοτίβο, με κομμένα πλακάκια ίσου μεγέθους στο τέλος των σειρών. Πάρτε ένα ξύλινο πήχη μήκους 50 x 25mm, απλώστε μια γραμμή με πλακάκια στο πάτωμα με τα πλαστικά διαχωριστικά μεταξύ τους και σημειώστε τις θέσεις των πλακιδίων και των κενών κατά μήκος του πήχη. Χρησιμοποιήστε τον πήχη ως μέτρο για να εφαρμόσετε στην συνέχεια τις κάθετες και οριζόντιες σειρές σας.
  3. Όταν βάζουμε τα πλακάκια δεν τοποθετούμε περισσότερα από 1 τ.μ. την φορά γιατί η κόλλα μπορεί να σκληρύνει πριν μπούν όλα τα πλακάκια στη θέση τους. Τοποθετήστε τα πλακάκια, έτσι ώστε η επιφάνια τους να είναι επίπεδη – διορθώστε αμέσως όσα είναι πιο ψηλά ή χαμηλά. Αν χρειαστεί προσθέστε ή αφαιρέστε κόλλα όπου χρειάζεται πριν στεγνώσει η κόλλα.
  4. Βεβαιωθείτε ότι τα πλακάκια σας είναι σε ίσες αποστάσεις με την τοποθέτηση πλαστικών διαχωριστικών πλακιδίων. Σπρώξτε τα καλά, έτσι ώστε τα πλαστικά να μπορούν να στερεωθούν και να μην πέφτουν.
  5. Όταν έχετε βάλει όλα τα πλακάκια στον τοίχο, περιμένετε την κόλλα να στεγνώσει πριν περάσετε τους αρμούς με την αρμολόγηση. Αν η κόλλα δεν έχει στεγνώσει τα πλακάκια μπορεί να γλιστρήσουν.