Η Makita συνεχίζει να επεκτείνει τη γραμμή παραγωγής της από σφυριά για σκυρόδεμα με Anti – Vibration Technology περιλαμβανομένου και του νέου 1-9/16 -inch HR4013C AVT Rotary Hammer. Όπως αναφέρει η εταιρία, έχει 45% λιγότερους κραδασμούς και 20% περισσότερη ενέργεια κρούσης από το προηγούμενο μοντέλο, και αυτό το κάνει ηγέτη στη κατηγορίας του.

Παρόμοιο με αυτό που είδαμε είναι το μικρότερο μοντέλο HR26 1 -inch. Η Makita χρησιμοποιεί ένα αντίβαρο για να βοηθήσει την απορρόφηση της δύναμης που προκαλούν οι δονήσεις. Σε αυτό το μοντέλο, το αντίβαρο είναι ένας αεροκινούμενος κύλινδρος.

Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνοντε ο σταθερός έλεγχος ταχύτητας που κρατά το εργαλείο σε λειτουργεία με ταχύτητα ακόμα και υπό φορτίο, η λειτουργία ήπιας έναρξης, 2 -mode σφυρηλάτηση / περιστροφή + σφυρηλάτηση και ρύθμιση της γωνίας 24 μοίρες .

Με έναν κινητήρα 11 amp προσφέροντας 11,4 Joules ( 8.4 ft. lbs. ) ενέργεια κρούσης, η Makita, λέει ότι το HR4013C είναι κατάλληλο για ένα ευρύ φάσμα απαιτητικών εφαρμογών.